Gevolgen en conclusie

 Het zou natuurlijk het fijnst zijn geweest als door de verdeling van de grond de verhouding tussen moslims en hindoes zou verbeteren, dat ze beide tevreden zouden zijn met de grond die ze hadden en dat er geen geweld meer plaats zou vinden.

Helaas ontstonden er, in tegenstelling tot de hoop op verbetering, rellen.  Er werd door een moslimgroep een trein in Gujarat aangevallen, de mensen in deze trein waren hindoe pelgrims die Ayodhya hadden bezocht.  Hierbij vielen 58 doden. De hindoe gemeenschap was erg kwaad en ze trokken er in Gujarat massaal op uit om moslims te martelen en te vermoorden. Er vielen veel doden bij de rellen. 790 moslims en 254 hindoes kwamen om het leven.

Hier zie je de trein in Gujaat

Ook zijn er de afgelopen jaren verschillende gewapende moslimbewegingen opgericht, zoals de PULF (People's United Liberation Front). Als wraak voor de gevallen doden tijdens de rellen in Gujarat, zijn er meerdere bomaanslagen gepleegd in Mumbai. Vele mensen raakten gewond. Een jaar later werden door moslimextremisten weer 4 bomaanslagen gepleegd. Hieruit blijkt dus dat de verhouding tussen hindoes en moslims zeker niet beter is geworden na de verdeling van de grond. Ze blijven geweld gebruiken tegen elkaar. Het lijkt wel alsof er nooit een einde aan zal komen. Hier een artikel uit 2015 waarin staat dat bij botsingen tussen hindoes en moslims zeker 3 moslims om het leven zijn gekomen.  Dit is het recentste artikel wat ik heb kunnen vinden over geweld tussen hindoes en moslims. Dus hoe de verhouding nu is tussen de moslims en de hindoes en of er nog steeds geweld wordt gebruikt tegen elkaar is moeilijk te vinden.

Wat je wel kan concluderen is dat je het als moslim in India niet makkelijk hebt. Hindoes hebben de grote meerderheid in India. Maar aangezien de meerderheid heeft de democratie in India er wel voor gezorgd dat de stem van moslims altijd veel invloed heeft gehad in de verkiezingen. Maar na die verkiezingen werden moslims weer heel snel opzij geschoven, met als gevolg dat discriminatie en achterstand op vrijwel elk vlak, zoals educatie, werk, gezondheid en sociale klasse, is opgetreden ten opzichte van de grote hindoe-meerderheid.

Mijn hoofdvraag was: In hoeverre is het verstandig geweest dat de grond verdeeld werd tussen de hindoes en de moslims?
Naar mijn mening is het niet verstandig geweest, omdat de verhoudingen tussen de hindoes en de moslims er niet beter op zijn geworden. Ze bleven geweld gebruiken tegen elkaar en ze vonden allebei dat ze recht hadden op de heilige plaats Ayodhya. 
Toch snap ik wel dat ze de beslissing hebben genomen om de grond te verdelen. Want samen de grond delen was al helemaal geen optie. Ik denk dat het dan allemaal nog erger uit de hand zou lopen. Het is een conflict wat niet zomaar op te lossen is, er is geen simpele oplossing voor, omdat de wortels van het conflict erg diep liggen.
Omdat ik  geen artikelen kan vinden over de verhouding tussen hindoes en moslims nu, ga ik ervan uit dat er geen hevig geweld meer wordt gebruikt en dat er geen rellen meer zijn, anders zou dit wel op internet te vinden zijn.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb